Αμοιβές στελεχών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΠ Α.Ε.

Αμοιβές στελεχών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΠ Α.Ε.

Προς Υπουργό:

- Πολιτισμού & Τουρισμού

Μεσούσης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διατρέχει την χώρα μας, οι υπέρογκες αμοιβές που λαμβάνουν στελέχη Οργανισμών, όπως ο ΟΠΑΠ, προκαλούν το κοινωνικό αίσθημα, την ώρα που σκληρή λιτότητα χαρακτηρίζει την οικονομική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ως προς τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους. Οι αμοιβές των πολλών χιλιάδων ευρώ δημιουργούν οργή και αγανάκτηση στους Έλληνες πολίτες.

Οι αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΠ, θα πρέπει να διέπονται από τις αρχές της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της δικαιοσύνης, πάντα σε συνάρτηση με την γενικότερη οικονομική κατάσταση που επικρατεί. Οι εξαγγελίες περί ψαλιδίσματος των αδικαιολόγητων αμοιβών, περικοπής των δαπανών και εξορθολογισμού του Οργανισμού, από τον αρμόδιο Υπουργό, δεν αρκούν. Θα πρέπει να ασκηθεί ουσιαστική και υπεύθυνη πολιτική με πραγματικό όφελος για το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Ποιο είναι το ακριβές ποσό των αμοιβών του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και καθενός εκ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΠ Α.Ε.;